Vina Vučinić

Vina

vrhTraminac


TraminacVjerojatno iz južnog Tirola, a prema Bocku (1551)bilo je u Alzasu (Francuska) poznat već početkom XVI stoljeća. Krasi ga ljupka, nešto blaža kiselkastost,umjerena do jača alkoholna jačina uz obilje ekstraktnih materija koje prate lijepo razvijen i prepoznatljiv aromatski i buketni sastav.Ostatak neprovrelog šećera u vinu skladno se uklapa ne narušavajući ljepotu mozaika organoleptičnih svojstava vina.Svojom užitnoću i ljepotom sortnog bukea i arome ovo vino postiže zavidnu kakvoću.

vrhPlavec žuti


Plavec žutiU drugim jezicima piše se „Plavez” jaune. Ova star sorta vina potječe i najviše je rasprostranjena u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Autohtona sorta koja je obilnijim kiselinskim sastavom potencirala kiselu notu u bijelim vinima.Punoća ekstraktnih materija i izuzetna kompozicija ugodne kiselkosti,lijepo prate umjerenu alkoholnu jačinu i profinjenu aromui buke. Dodati još teksta do kraja

vrhKraljevina


TraminacAutohtona sorta Prigorja. Zbog srednje alkoholnosti i naglašene kiselosti izvrsno je osvježavajuće piće posebice ljeti. U Zagrebu je poznato kao veselo i društveno vino. Kraljevinu su uzgajali i grofovi Zrinski ,a u vinu je uživao i Ludwig van Beethoven.

vrhGraševina


TraminacVino je slamnatožute boje, izraženog mirisa,suhog okusa.srednjeg alkohola, ekstra ugodno gorkasto i već kao mlado vino razvija sortni miris i aromu istaknute svježine.

vrhPortugizac


TraminacVino karakteriziraju vrlo živahna i iskričava rubinski crvena boja, a ovisno o godini i relativno visoka ukupna kiselost koja mu daje izuzetnu svježinu i pitkost okusa. U mirisu vina se veoma fine voćne arome fermentacije isprepliću s prepoznatljivom i karakterističnom aromom sorte Portugizac.